Kako se pripremiti za intervju?

decorationdecoration decoration
Razgovor za posao nije tipična svakodnevna situacija. Na razgovoru za posao svi se trudimo prikazati u što boljem svetlu pa je sasvim prirodno da ste i nervozni.

Kako biste prevladali nervozu i održali što uspješniji razgovor, nudimo vam nekoliko saveta:

Proverite mjesto održavanja intervjua i način na koji ćete doći do tamo. Najbolje je doći 10 minuta prije dogovorenog termina. Ako kojim slučajem kasnite, slobodno nas nazovite i obavestite

Pripremite se za razgovor i vežbajte ga. Istražite ponešto o samome poslu, našem poslovnom sistemu. Mnoštvo informacija možete pronaći ovde na našoj stranici

Razmislite o vrsti pitanja koja bi vam mogla biti postavljena i pripremite nekoliko potencijalnih odgovora za svako od njih. Zašto želite taj posao? Koje su Vaši kvaliteti? Zašto bi trebali zaposliti baš Vas? Koji će, prema vašem mišljenju, biti glavni izazovi novog posla?

Pripremite pitanja koja biste Vi nama postavili vezano za sam posao, kompaniju ili sektor. Na taj ćete način doznati korisne informacije, a ujedno i pokazati da ste ozbiljan kandidat koji je zainteresovan za posao

Predstavite se u najboljem svjetlu, ali pritom budite iskreni i realni. Mi u poslovnom sistemu Nexe  izuzetno cenimo iskrenost. Svakako istaknite svoja pdostugnuća i kvalitete konkretnim primerima, posebno one koje bi vam mogle koristiti na budućem poslu (primer: komunikacijske veštine, timski rad, informatičku pismenost, pozitivan stav, sposobnost brzog učenja, odlučnost, fleksibilnost).

Slobodno zatražite povratnu informaciju o tome kako ste prošli na razgovoru. Nama je jako bitna komunikacija s kandidatima te vrlo rado korisnim savetima podstičemo razvoj i usavršavanje u svakoj prilici.

Upamtite i primenite ove savete, ali pre svega – dobro se pripremite – priprema je ključni preduslov svakog uspešnog razgovora za posao. I zadnji, ali najvažniji savet - opustite se jer i mi Vas pre svega želimo upoznati i predstaviti Vam se.

I zadnji, ali najvažniji savjet - opustite se jer i mi Vas prije svega želimo upoznati i predstaviti Vam se.