Polet a.d. donirao 1,1 mil. dinara Rukometnom klubu Jedinstvo Novi Bečej

Novi Bečej, 19. maj 2021. – Kompanija Polet a.d. Novi Bečej sklopila je ugovor o donaciji s Rukometnim klubom Jedinstvo iz Novog Bečeja. Donacija je vredna 1.1 milion dinara i usmerena je na razvoj sporta, odnosno na finansiranje troškova takmičenja kluba u Super B rukometnoj ligi Srbije sever – centar, u ovoj i narednoj sezoni. Ugovor su potpisali Majda Petković, direktorka Poleta a.d. i Matija Kovač, ispred Rukometnog kluba Jedinstvo.
 
"U NEXE Grupi, u čijem sastavu posluje i Polet a.d., verujemo da odgovorni poslodavci moraju pomagati zajednicu u kojoj posluju. Kao kompanija, koja posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, trudimo se da kroz različita ulaganja podignemo kvalitet života ljudi i očuvamo kulturnu baštinu lokalne zajednice. Takođe, verujemo da je ulaganje u razvoj sporta od posebne važnosti i  zato želimo da pomognemo Rukometnom klubu Jedinstvo u ostvarenju ciljeva", istakla je direktorka Poleta a.d. Majda Petković.   
 
Polet a.d. Novi Bečej kompanija je sa više od sto godina tradicije i kvaliteta u proizvodnji crepa, a od 2003. godine ulazi u sastav NEXE Grupe. Rukometni klub Jedinstvo osnovan je 1954. godine i takmiči se u Super B ligi Srbije. Najveći uspesi Kluba su 4. mesto u sezoni 2017./2018. te finale kupa Vojvodine 2015. godine i osvojeno drugo mesto.
 
Matija Kovač, predsednik Rukometnog kluba Jedinstvo zahvalio se Poletu i NEXE Grupi na ovoj gesti i saradnji u nikad težoj godini za sport kada se zbog pandemije sport suočava sa smanjenim mogućnostima finansiranja. "Rukometni klub Jedinstvo Novi Bečej jedini je ekipni sport u Opštini Novi Bečej koji se takmiči u višem rangu, a u ovim izazovnim vremenima ipak je hrabro krenuo u nove projekte, kao što je pokretanje rukometnog kampa. Baš zbog toga, ova donacija znači nam još više i verujemo kako je ona prvi korak ka uspostavi dugogodišnje uspešne saradnje Poleta i Rukometnog kluba Jedinstvo Novi Bečej", zaključio je Matija Kovač.
 
AD Polet IGK u sastavu Nexe Grupe posluje od 2003. godine. Od tada do danas u proizvodnju crepa u Novom Bečeju i proizvodnju cigle u Sremskim Karlovcima uloženo je gotovo 54 miliona eura u modernizaciju proizvodnje, energetsku efikasnost, povećanje kvaliteta i uvođenje novih proizvoda, kao i povećanje stepena zaštite životne sredine. Kompanija trenutno zapošljava 360 radnika, od čega 250 u proizvodnji crepa u Novom Bečeju i 110 u proizvodnji cigle Stražilovo u Sremskim Karlovcima
Vrh