Promena firme Našicecement d.d. u NEXE d.d.

Našice, 10.06.2020 - Na juče održanim glavnim skupštinama Nexe grupe d.d. i Našicecementa d.d., usvojeni su godišnji izveštaji društava, konsolidovani godišnji finansijski izveštaj Nexe grupe za 2019. godinu, odluke o upotrebi dobiti, imenovanju revizora za 2020. i davanju razrešanja Upravi i Nadzornom odboru za vođenje i nadzor vođenja društava u 2019. godini.

2019. godina za Nexe Grupu bila je vrlo uspešna poslovna godina s ostvarenim konsolidovanim prihodom od prodaje u iznosu 1,031 milijardi kuna što je rast od 7,6% u odnosu na 2018. godinu. Ostvarena EBITDA iznosi 208 miliona kuna što je rast od 18% u odnosu na ostvarenu EBITDA u 2018. godini.

Jedna od najvažnijih odluka Glavne skupštine najveće članice Nexe Grupe - Našicecementa d.d. - je odluka o izmenama i dopunama Statuta kojima se ime fabrike iz dosadašnjeg Našicecement d.d. menja u NEXE d.d.

S već dobro poznatim i tržišno pozicioniranim Nexe brendovima, među kojima su i Nexe cement i Nexe beton – dva ključna proizvoda fabrike cementa u Našicama, odlukom o promeni imena fabrike, dodatno se jača prepoznatljivost brenda Nexe.

NEXE d.d. i pod novim imenom, nastavlja s realizacijom brojnih projekata s ciljem smanjenja troškova održavanja, povećanja udela korištenja alternativnih goriva te smanjenja troškova energije, pri čemu na vrhu liste prioriteta ostaju briga o životnoj sredini i kvalitetu vazduha.  
Vrh