Sistemi upravljanja

Sistemski pristup vođenju i upravljanju procesima je način na koji osiguravamo ostvarenje svoje misije i vizije i svojih strateških ciljeva. Uvođenjem i održavanjem sertificiranih sistema upravljanja brinemo o svojoj društvenoj odgovornosti. 
 
Sistem upravljanja kvalitetom 
 
Sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 predstavlja temeljni sistem na koji se mogu nadograditi drugi sistemi upravljanja. Prva sertifikovana firma je NEXE d.d. sa datumom prvog odobrenja 03.03.2000. godine. Ostale firme poslovnog sistema su sertifikovane 2008. godine u jedinstveni sistem upravljanja, a tranzicija na novo izdanje norme iz 2015. godine je sprovedena u julu 2018. godine. Ovo dugogodišnje posedovanje sertifikata pokazuje našu predanost i opredjeljenje sistemskom pristupu.
Sertifikovane firme su:
Nexe grupa d.d. Našice (za delatnost upravljanja Grupom),
NEXE d.d. Našice (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje cementa),
Dilj d.o.o. Vinkovci (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crepa od gline, šupljih blokova i međukatne konstrukcije od gline),
IGMA d.o.o. Koprivnica (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje predgotovljenih betonskih elemenata, kao i proizvodnje i prodaje kamenih agregata),
Polet a.d. Novi Bečej (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crepa i od gline, opečnih zidnih elemenata),
Polet – keramika d.o.o. Novi Bečej (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje keramičkih pločica),
Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje šupljih opečnih elemenata).
 
Sistem upravljanja životnom sredinom
 
Sistem upravljanja okruženjem prema normi ISO 14001 uveden je i sertifikovan u NEXE d.d. od 2004. godine. Tokom jula 2018. godine uspešno je sprovedena tranzicija na novu normu iz 2015. godine. U ostalim firmama poslovnog sistema postoji sistem upravljanja životnom sredinom koji nije sertifikovan.
 
Sistem upravljanja zaštitom  na radu
 
Sistem upravljanja zaštitom i sigurnošću na radu prema normi BS OHSAS 18001 uveden je i sertifikovan samo u NEXE d.d. 2009. godine, a 2020. godine sprovedena je tranzicija na ISO 45001. Isto kao i sistem upravljanja životnom sredinom, iskustva u primeni se koriste u drugim firmama poslovnog sistema.
 
Sistem upravljanja energijom 
 
NEXE d.d. i Dilj d.o.o., kao „velika poduzeća“, s energetski intenzivnim procesima proizvodnje, su se odlučili za uvođenje ISO 50001 kao korak više u svom poslovanju i logičnu nadogradnju već postojećih sistema upravljanja. Sertifikacija u NEXE d.d. je sprovedena 2016. godine, a u Dilju 2017. godine. Obe firme su 2020. godine sprovele tranziciju na novu normu iz 2018. godine. 
Vrh