IGMA d.o.o. i SGH - podružnica IGMA potpisali Kolektivni ugovor za 2021.

decorationdecoration decoration

Koprivnica, 11. ožujka 2021. - Koprivnička tvornica agregata i betonskih elemenata Nexe Grupe i Sindikat graditeljstva Hrvatske – sindikalna podružnica IGMA, potpisali su kolektivni ugovor za 2021. godinu zahvaljujući kojem su i dalje zadržana sva stečena materijalna prava radnika.

Karlo Šisl, direktor društva IGMA d.o.o., zadovoljan je što su u ovim izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom COVID-19 uspjeli sačuvati materijalna prava radnika poput božićnice, regresa, stimulacije, nagrade za ostvarene rezultate rada, potpora, darova….

"Osim toga, kao prilog Kolektivnog ugovora definirali smo Platne razrede koji predstavljaju raspon plaće za pojedine grupe radnih mjesta, a sukladno složenosti poslova na pojedinom radnom mjestu. Vjerujemo da ćemo, kao i do sada, i dalje nastaviti dobru suradnju sa Radničkim vijećem i Sindikatom i da ćemo zajednički i dalje ulagati u razvoj i zadovoljstvo naših zaposlenika"

Karlo Šisl direktor društva IGMA d.o.o.

"Ovaj Kolektivni ugovor iznimno je važan za radnike, pogotovo u ovim neizvjesnim vremenima, stoga smo zadovoljni što je naš poslodavac prepoznao vrijednost ovakvog načina zaštite svojih zaposlenika. Cilj je da zajedničkim snagama stvaramo nove vrijednosti i da se svi na radnom mjestu osjećaju cijenjeno i podržano", dodao je glavni sindikalni povjerenik Tomislav Gregurić.

U 2020. godini IGMA d.o.o. ostvarila je rast neto prihoda od prodaje od gotovo 20% u odnosu na 2019. godinu, te je nastavljen trend rasta EBITDA. Također, u prošloj su godini izvršena i dodatna ulaganja u modernizaciju mehanizacije kroz nabavu utovarivača i viljuškara te u proizvodnju betonskih elemenata. Ukupna dosadašnja ulaganja u društvo IGMA d.o.o. od 2006. do konca 2020. godine iznose 60,5 milijuna kuna, a društvo trenutno zapošljava 139 zaposlenika, čija je prosječna starosna dob 45 godina.

IGMA d.o.o. Koprivnica u poslovnom sustavu Nexe Grupe nalazi se od veljače 2006. godine, te su do konca 2020. izvršena ulaganja u iznosu od 62 milijuna kuna. 2008. godine IGMA d.o.o. certificirana je po normi ISO 9001, a od 2020. i po normi ISO 50001. Ovime je potvrđeno usmjerenje ka kontinuiranom poboljšanju procesa, kvaliteti proizvoda i zadovoljstvu kupaca.

decoration decoration