Sistemi upravljanja

decorationdecoration decoration
Sistematski pristup vođenja i upravljanja procesima je način na koji osiguravamo ostvarenje svoje misije i vizije te svojih strateških ciljeva. Uvođenjem i održavanjem sertifikovanih sistema upravljanja brinemo o svojoj društvenoj odgovornosti.

Sistem upravljanja kvalitetom

Sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 predstavlja temeljni sistem na koji se mogu nadograditi drugi sistemi upravljanja. Prva sertifikovana kompanija je AD NEXE sa datumom prvog odobrenja 03.03.2000. godine. Ostale kompanije Grupe su sertifikovane 2008. godine u jedinstveni sistem upravljanja, a tranzicija na novo izdanje norme iz 2015. godine je sprovedena u julu 2018. godine. Ovo dugogodišnje posedovanje sertifikata pokazuje našu predanost i opredeljenje sistemskom pristupu.

Sertifkovane kompanije su:

NEXE d.d. Našice (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje cementa i betona),

Dilj d.o.o. Vinkovci (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crepa od gline, šupljih blokova i međuspratne konstrukcije od gline),

IGMA d.o.o. Koprivnica (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje prefabrikovanih betonskih elemenata, te proizvodnje i prodaje kamenih agregata),

Polet a.d. Novi Bečej (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crepa od gline, opekarskih zidnih elemenata),

Polet – keramika d.o.o. Novi Bečej (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje keramičkih pločica),

Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo (delatnost razvoja, proizvodnje i prodaje šupljih opekarskih elemenata).

Sistav upravljanja zaštite životne sredine

Sistem upravljanja zaštite životne sredine prema normi ISO 14001 uveden je i sertifikovan u AD NEXE od 2004. godine. Tokom jula 2018. godine uspeešno je sprovedena tranzicija na novu normu iz 2015. godine. U ostalim kompanijama Grupe postoji sistem upravljanja zaštite životne sredine koji nije sertifikovan.

Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu

Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu prema normi BS OHSAS 18001 uveden je i sertifikovan samo u AD NEXE d.d. 2009. godine, a 2020. godine sprovedena je tranzicija na ISO 45001. Isto kao i sistem upravljanja zaštite životne sredine, iskustva u primeni se koriste u drugim kompanijama Grupe.

Sistem upravljanja energijom

AD NEXE d.d. i Dilj d.o.o., kao „velika preduzeća“, s energetski intenzivnim procesima proizvodnje, su se odlučili za uvođenje ISO 50001 kao korak više u svom poslovanju i logičnu nadogradnju već postojećih sistema upravljanja.Sertifikacija u AD NEXE je sprovedena 2016. godine, a u Dilju 2017. godine. Obe kompanije su 2020. godine provele tranziciju na novo izdanje norme iz 2018. godine.

Nexe Grupa - Politika kvalitete

NEXE d.d. Našice - Politika energije, zaštite okoliša i zdravlja i sigurnosti

Dilj d.o.o. Vinkovci - Politika upravljanja energijom


Certifikati

NEXE beton doo Novi Sad
ISO 9001:2015, ISO 9001:2015, ISO 9001:2015Polet AD Novi Bečej

ISO 9001:2015


Polet AD Sremski Karlovci
ISO 9001:2015