NEXE-ova tvornica IGMA u Koprivnici pustila u pogon mobilno postrojenje za drobljenje i klasiranje agregata

decorationdecoration decoration

Koprivnica, 7. srpnja 2021. – NEXE-ova tvornica za proizvodnju agregata i betonskih elemenata IGMA d.o.o. u Koprivnici investirala je 3 milijuna kuna u mobilno drobilično postrojenje. Ovim ulaganjem u postrojenje s najsuvremenijom tehnologijom za održivu proizvodnju agregata, IGMA nastavlja s politikom investiranja u ekološki prihvatljive suvremene tehnologije koje predstavljaju dio rješenja u očuvanju okoliša i uspostavljanju održivog razvoja.

Na lokaciji Keter, smještenoj na području Općine Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji, u pogon je pušteno suvremeno mobilno postrojenje za drobljenje i klasiranje agregata sa višestrukom primjenom.

"Postrojenje se sastoji od konusne drobilice, kosog vibracijskog sita i spiralnog klasifikatora za klasiranje drobljenog kamenog agregata na frakcije. Klasiranje drobljenog kamenog agregata odvija se u suhom ili mokrom režimu rada. Osnovna namjena mobilnog drobiličnog postrojenja je proizvodnja drobljenog kamenog agregata frakcije 0/32 mm i frakcije 0/16 mm. Oni se koriste kao agregati za nevezane i hidraulički vezane materijale za upotrebu u građevinarstvu, za izgradnju cestovne i željezničke konstrukcije za nosive slojeve, bankine, nasipe i zaštitne slojeve (tampone)"

objasnio je Krunoslav Alduk šef službe proizvodnje i tehničkih poslova IGMA d.o.o.

Mobilno drobilično postrojenje kapaciteta 50-60 t/h izrađeno je uz pomoć renomiranog češkog proizvođača drobilica te domaćih proizvođača, a sve u suradnji sa stručnjacima tvrtke IGMA d.o.o. U postrojenju se mogu proizvoditi i ostale vrste agregata različitih tipova i namjena, čime je omogućena visoka iskoristivost samog postrojenja, a tvrtki IGMA d.o.o. omogućen razvoj novih proizvoda.

IGMA d.o.o. Koprivnica u poslovnom sustavu NEXE nalazi se od veljače 2006. godine, te su do konca 2020. izvršena ulaganja u iznosu od 62 milijuna kuna. 2008. godine IGMA d.o.o. certificirana je po normi ISO 9001, a od 2020. i po normi ISO 50001. Ovime je potvrđeno usmjerenje ka kontinuiranom poboljšanju procesa, kvaliteti proizvoda, uštedi energije i zadovoljstvu kupaca.

decoration decoration